EHBO Reeuwijk-Brug


EHBO Reeuwijk-Brug

EHBO vereniging Reeuwijk-Brug is een vereniging die, met behulp van haar leden, mensen de kans biedt een kwalitatief hoogwaardig diploma te behalen in het verlenen van eerste hulp bij ongelukken. Leden die het diploma hebben, houden hun kennis en vaardigheden op peil door de herhalingslessen en door als EHBO-er bij evenementen aanwezig te zijn.

Cursussen

Wij hebben ongeveer 30 leden die allemaal een geldig EHBO diploma hebben. Om dit diploma geldig te houden, organiseren wij het hele jaar door oefenavonden/lessen. Hierdoor is het mogelijk om, met alle thema's, op de hoogte te blijven van alle nieuwe technieken en materialen. Tijdens deze avonden wordt er aandacht besteed aan onderwerpen die op dat moment actueel zijn Maar het belangrijkste  is: "Gewoon meters maken". Dus veel praktijkoefeningen, in een goede balans met de theorie van het onderwerp.

Wij organiseren het hele seizoen door cursusavonden. De geldigheid van het diploma is 2 jaar. In die twee jaar moet een cursist minimaal 12 lessen te volgen, met jaarlijks een reanimatieles en verbandleer.

Onze lessen worden verzorgd door eigen instructeurs en lotussen. De instructeurs kunnen alles vertellen over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken en de lotussen kunnen de letsels grimeren en uitbeelden. Onze vereniging heeft veel oefenmaterialen, zoals een  baby- en een junior reanimatiepop en de bekende volwassen poppen. Verder hebben we een trainings AED en een ruime voorraad verbandmateriaal.

Evenementen

Onze vereniging verzorgt de EHBO bij een groot aantal evenementen in Reeuwijk en Bodegraven. Denk daarbij  aan Bruisend Reeuwijk, de Najaarsmarkt in Bodegraven, de plassenloop, het carnaval, Midsummernight, de avondvierdaagse en tentfeesten. We doen dit met een enthousiaste en een gezellige groep leden.

Bent u ook geïnteresseerd en wilt u met eigen ogen zien hoe het er bij ons aan toe gaat; neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak om een oefenavond bij te wonen.